اگر با واحد پول کشورها آشنایی ندارید یا به دنبال دانستن واحد پول کشوری خاص هستید، در این مطلب می توانید واحد پول تمام کشورهای دنیا را پیدا کنید. در مجموع ۱۹۶ کشور در دنیا وجود دارد که از بین این تعداد، حدود ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل متحد هستند.

کشور تایوان سعی در جدا شدن از کشور چین دارد هرچند که کشور چین، تایوان را جزو یکی از استان های خود می داند. ۳ کشور دیگر هم وجود دارند که جزو سازمان ملل متحد نیستند. اگر قصد سفر و تور به هر کدام از این کشور ها را دارید یا حتی تنها از آن ها گذر می کنید تا به مقصد اصلی خود برسید، باید با واحد پول آن کشور آشنایی داشته باشید. تمام خرید و فروش این دنیا و زندگی ما، با کالایی به نام اسکناس و سکه که انواع پول در هر کشور می باشد، انجام می پذیرد.

واحد پولی که استفاده میکنی ارتباط مستقیم داره با اینکه کجا زندگی می کنی یا قصد مسافرت به کجا رو داری. بطورکلی ۱۶۴ ارز ملی رسمی در دنیا وجود داره، اگر چه تعداد کشورهای مستقل دنیا ۱۹۷ تاست، ولی تعدادی از این کشورها واحد پول ملی ندارند و ارزهای بین المللی رو خرج می کنند. در این مطلب می خوام یک لیست کامل از واحد پول کشورهای جهان تهیه کنم.

لیست واحد پول کشورهای جهان بر اساس قاره ها جدول های متفاوتی دارند و بر اساس حروف الفبا منظم شدند، بنابراین برای اینکه از لیست واحد پول کشورهای جهان به دنبال ارزش مشخصی بگردی باید بدونی اون کشور در کدوم قاره قرار داره، بعد خیلی راحت به ترتیب حروف الفبا می تونی کشور مورد نظرت رو پیدا کنی.

اگه دنبال ارز خاصی در لیست واحد پول کشورهای جهان می گردی، معطل نکن و جدول های زیر و بررسی کن.

 

همانطور که اشاره شد در جوامع نخستین تحصیل انواع کالاهای تولید شده جهت مصرف صرفا از طریق تعویض و مبادله دو کالا امکان‌پذیر بود و این مبادله مشکلات بسیاری بهمراه داشت از جمله:
الف- امکان تعیین ارزش کالا براساس قبول واحد معینی که مورد تایید طرفین معامله باشد نبود.
ب- یافتن طرفین مبادله دو کالا (گوسفند و گندم) که هر دو نیاز به کالاهای عرضه شده طرف دیگر داشته و آماده مبادله باشند چندان آسان نبود.
بشر در ابتدا برای حل چنین مشکلاتی اشیا و یا کالاهایی را به عنوان واسطه مبادلات به جهت سهولت داد و ستد انتخاب کرد و انتخاب آن بستگی به نوع و فراوانی آن شیء یا کالای واسطه در آن محدوده یا شهر داشت مثل صدف در سواحل دریا و گوسفند و گاو در نواحی کوهستانی و معتدل.
2- مسکوک فی:
تنوع تولید و وم رفع نیاز بشر از تولیدات مختلف در سیر گسترش اقتصاد کشورها موجب پیدایش دو کالای اقتصادی با ثبات ارزش نسبی که مورد قبول عامه باشد گردید و این دو کالای فی طلا و نقره بود.
پس از آنکه فات قیمتی (طلا و نقره) کشف شد و مزایا و وجوه تمایز آنها نسبت به کالاهای دیگر به ویژه فاتی مثل آهن و مس و مفرغ شناخته شد، جایگزین وسایل مبادلاتی قبلی که فاقد خصوصیات فیزیکی طلا و نقره (وفور تولید بودند) شدند و به عنوان "پول" مورد استفاده قرار گرفتند.
با گذشت زمان مسئولان امور در جوامع مختلف برای رونق داد و ستد و توسعه تجارت نسبت به ضرب سکه‌های طلا و نقره اقدام نمودند. برای انجام این کار، شمش‌های طلا و نفره را به سکه‌های کوچک و متنوع تبدیل و سپس آنها را به مهر خود ور و در قلمرو جغرافیایی خویش رایج ساختند.
بطوریکه مورخان می‌گویند اختراع سکه از سده هفتم پیش از میلاد مسیح در کشور لیدی پا گرفته، ولی در اکتشافاتی که اخیرا در کشور هندوستان شده مسکوکاتی بدست آمده که ظاهرا مربوط به پنج هزار سال قبل است (سه هزار سال پیش از میلاد). هرودوت" مورخ سده پنجم قبل از میلاد مسیح می‌نویسد: "در میان مردم و ملت‌هایی که ما می‌شناسیم مردمان لیدی نخستین کسانی هستند که برای مصرف خود از زر و سیم سکه زدند."
البته گروهی از محققین علوم باستان‌شناسی معتقدند که این افراد (ضرب‌کنندگان سکه) مهاجرین یونانی بودند که در خدمت دولت لیدی سکه زدند و جهانیان این اختراع را که پس از اختراع خط بزرگترین اختراع است مدیون یونانی‌ها می‌دانند.

 

پیش از روی کار آمدن هخامنشیان و سقوط کشور لیدی، ایرانیان از اختراع پول و رواج آن در خاک همسایه خود آگاهی داشته‌اند زیرا پس از فتح لیدی به دست کوروش که این سرزمین نیز در قلمرو حکومت هخامنشیان درآمد در اکروسارس پایتخت لیدی کارگاه سکه‌زنی (ضرابخانه) وجود داشته و به تحقیق دانشمندان امروزی ثابت شده که اختراع سکه در روزگار شهریاری خاندان مرمناد اتفاق افتاده است.
اولین سکه‌ای که در ایران رواج یافت، در زمان داریوش اول (516 ق.م) ضرب شد و نام آن دریک بودو سکه دیگری که رواج داشت "شکل" بود که وزن 6/5 گرم نقره.
3- پول کاغذی:
همزمان با نقشی که پول فی در بازارهای مختلف مبادلات و معاملات پیدا کرد کار داد و ستد و تجارت را توسعه بخشید و موجب گسترش حرفه صرافی شد. صاحبان این حرف واسطه عملیات پولی بین تجار در داخل و خارج از کشور بودند که عملکردشان مقدمه نشر پول کاغذی و تشکیل بانک‌های امروزی گردید.
نشر پول کاغذی در دوران پیشین به صور مختلف وجود داشته که در زمانها و مکانهای گوناگون دارای نقش و وظایف محدود و خاصی بوده است. مثلا در روم قبل از میلاد، صرافها اسناد کاغذی (دست نوشته‌هایی) در اختیار مشتریان خود می‌گذاردند یا به اشخاصی که مسکوکات (فات قیمتی) خود را پیش آنها به امانت می‌گذاشتند، سندی به عنوان "قبض رسید" می‌دادند.

یوان چینی یا نام رنمینبی در سرتاسر کشور چین به عنوان پول رسمی کشور شناخته می‌شود؛ در صورتی که در هنگ کنگ و ماکائو، دلار هنگ کنگ و pataca

پول رایج کشور چین هستند. واحد پایه رنمینبی، یوان است که علامت اختصاری آن به صورت¥نوشته می‌شود. یک یوان به ده جی‌آو (Jiao) تقسیم شده و یک جی‌آو نیز به ده فِن (Fen) تقسیم می‌شود. رنمینبی توسط بانک مرکزی مردم چین صادر شده و به عنوان مالکیت مالی مردم جمهوری چین شناخته می‌­شود.

 

دلار آمریکا یکی از رایج ترین ارز دنیا به حساب میاد و همچنین به عنوان ارز ذخیره جهانی هم استفاده میشه و جالبه که از قرن ۱۸ میلادی این علامت برای دلار مشخص شد. قدمت پول رایج آمریکا به بیش از ۲۰۰ سال پیش برمی گرده و قبل از انقلاب استقلال ایالات متحده، لیره انگلیسی در قسمت شمالی آمریکا رایج بود. توی جریان انقلاب این کشور، آمریکایی ها سکه نقره اسپانیارو برای داد و ستد انتخاب کردند که اسمش تالر بود که به مرور به دلار تغییر پیدا کرد و از اون به بعد پول ملی کشور به همین نام یعنی دلار ثبت شد.

این موضوع رو هم باید بدونید که واحد پول خیلی از کشور ها دلاره که خیلی ها مثا اکوادور و پاناما همون دلار آمریکا رو استفاده می کنند و خیلی از کشور ها مثل کانادا، استرالیا و هنگ کنگ هم دلارشون ارزش متفاوتی نسبت به دلار آمریکا داره. این موضوع رو هم باید بدونید که توی چند دهه اخیر واحد استاندارد محاسبه کالاهایی مثل نفت و طلا هم توی بازار های بین المللی، دلار در نظر گرفته میشه و خیلی از کشور هایی که حتی توی تجارتشون با آمریکا رابطه ای ندارند، برای تبادلاتشون از دلار این کشور استفاده می کنند.

 

این اسناد که به همین عنوان "قبض رسید" معروف بودند، به اعتبار صراف صادرکننده در بازار دست به دست می‌گشتند و عملا وظایف پول مسکوک و رایج آن زمان را انجام می‌دادند.
این رویه پایه‌گذار سیستم پول کاغذی به اسکناس شد که از بدو انتشار رابطه ثابتی بین ارزش اسکناس معاملاتی با طلا و نقره برقرار ساخت و قانونمند گردید و از قرن نوزدهم، در چارچوب مقررات و قوانین پولی و بانکی هر کشور و تحت عنوان پول قانونی، رایج و در اقتصاد و سرمایه‌داری متداول و مطرح شد.

 

واحد پول کشورهای آسیایی

شماره نام کشورهای آسیایی به ترتیب نام انگلیسی کد الفبایی واحد پول علامت اختصاری
۱ اردن اردن دینار اردن JOD
۲ افغانستان AFN افغانی
۳ امارات متحده عربی AED درهم د.إ
۴ ایران IRR ریال
۵ بحرین BHD دینار .د.ب
۶ برمه (میانمار) MMK کیات K
۷ برونئی BND دلار برونئی B$
۸ بنگلادش BDT تاکا Tk
۹ بوتان BTN نگولتروم Nu.
۱۰ پاکستان PKR روپیه Rs.
۱۱ تاجیکستان TJS سامانی с.
۱۲ تایلند THB بات ฿
۱۳ تایوان TWD دلار جدید تایوان NT$
۱۴ ترکمنستان TMT منات T
۱۵ چین CNH – CNY یوان – رنمینبی
۱۶ ژاپن JPY ین
۱۷ سریلانکا LKR روپیه ரூ
۱۸ سنگاپور SGD دلار $, S$
۱۹ سوریه SYP لیره SYP
۲۰ عراق IQD دینار ع.د
۲۱ عربستان سعودی SAR ریال ر.س
۲۲ عمان OMR ریال ر.ع.
۲۳ فلسطین EGP پوند مصری
۲۴ فیلیپین PHP ریال
۲۵ قبرس EUR یورو
۲۶ قرقیزستان KGS سوم KGS
۲۷ قزاقستان KZT تنگه KZT
۲۸ قطر QAR ریال ر.ق
۲۹ کامبوج KHR ریبل KHR
۳۰ کره جنوبی KRW وون
۳۱ کره شمالی KPW وون
۳۲ کویت KWD دینار د.ک
۳۳ لائوس LAK کیپ

 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها